Βιβλία-1

 «Εμείς οι Έλληνες, ο έρωτας & το sex»

    
    Έγραψαν τα blogs, εφημερίδες και περιοδικά - 
      
   Ένα ξάφνιασμα ευχάριστο, μέσα στο φετινό καλοκαιριάτικο λιοπύρι, είναι το νέο βιβλίο του γνωστού μας Σαλονικιού διδάκτορα κοινωνιολογίας-ψυχολογίας, (συνταξιούχου πλέον) καθηγητή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
  Πρόκειται για ένα βιβλίο ενημερωτικό, πικάντικο αλλά όχι προσβλητικό, χωρίς την κουραστική για κάποιους ακαδημαϊκή σχολαστικότητα, γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή, που θα αποδειχθεί χρήσιμο για εφήβους, νέους, αλλά και πιο ώριμους στην ηλικία αναγνώστες.
   Διαβάζοντας το νέο βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου στους πιο ώριμους στην ηλικία θα ξυπνήσουν αναμνήσεις άλλων εποχών, θα προστεθούν νέες οπτικές γωνιές κατανόησης στους νεότερους αναγνώστες που, όπως οι έφηβοι και οι νέοι κάθε άλλης γενιάς ανιχνεύουν, κάποιοι με έντονη περιέργεια και άλλοι με έκδηλο πάθος αλλά όλοι με ελπίδα, τον γοητευτικό κόσμο του έρωτα και του Sex
    Εάν προβλέπετε να έχετε λίγο διαθέσιμο χρόνο για διάβασμα τότε πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σταματήστε σε ένα βιβλιοπωλείο (το βιβλίο αποτελείται από 224 σελίδες σε μικρό σχήμα και τιμή 12 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΖΥΓΟΣ της Θεσσαλονίκης), και προσθέστε στην εκδρομική σας τσάντα μαζί με τα μαγιό, τα αντηλιακά, τα λάδια και τις κρέμες μαυρίσματος και το νέο βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου…
     Μπορεί να φανεί και πρακτικά χρήσιμο καθώς το ελληνικό καλοκαίρι με τις μύριες προκλήσεις του είναι μπροστά μας…
     Εάν, πάλι, προτιμήσετε να το αφήσετε για το Σεπτέμβρη θα βρείτε στις 224 σελίδες του απαντήσεις στους συναισθηματικούς, ερωτικούς και σεξουαλικούς προβληματισμούς όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά και των υπόλοιπων τριών εποχών, καθώς το νέο βιβλίο του Γιώργου Πιπερόπουλου αποτελεί βοήθημα με  σαφή διαχρονική χρησιμότητα…

_________________________________________________

 «Καληνύχτα Ελλάδα» 

Όπως γράφτηκε σε ελληνικές εφημερίδες και στα blogs και σχολιάστηκε σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές ο καθηγητής κ Γιώργος Πιπερόπουλος με το νέο του βιβλίο μας προβληματίζει και μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας.
Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, τα τελευταία τριάντα χρόνια, σκύβει με αγάπη και ευαισθησία, αφουγκράζεται τις εσώτερες ανησυχίες του Νεο-Έλληνα και τις αποδίδει στη συνέχεια ως επιστήμονας της συμπεριφοράς με άρθρα σε πολλές εθνικές και περιφερειακές εφημερίδες και περιοδικά και με παρεμβάσεις σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα και δελτία ειδήσεων. Κατορθώνει και στον γραπτό και στον προφορικό του λόγο να είναι σύντομος, περιεκτικός, ερμηνευτικός και συνάμα διδακτικός.
Το βιβλίο που περιέχει 65 άρθρα, κυκλοφόρησε από τον Αθηναϊκό εκδοτικό οίκο ΔΟΜΗ και έγινε ... μπεστ σέλλερ!
Το «καληνύχτα...Ελλάδα» χωρίζεται σε εννέα ενότητες που αντανακλούν τα τρέχοντα ψυχοκοινωνικά μας προβλήματα και μαζί τούς προβληματισμούς του συγγραφέα.
Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Κοινωνικά Προβλήματα», η δεύτερη αφορά στο «Κράτος, τα Κόμματα και τους Πολίτες», η τρίτη στα «Προβλήματα της προσωπικής μας ζωής», η τέταρτη μας φέρνει από «Την Κούνια στη βιοπάλη», η πέμπτη τιτλοφορείται «Σχέση, Έρωτας, Γάμος, Διαζύγιο», η έκτη βλέπει με χιούμορ «Τον Έλληνα και το τιμόνι», η έβδομη έχει τίτλο «Όταν σκύβω μέσα μου», η όγδοη διαπιστώνει ότι «Μας αποκοίμισε η Τηλεόραση».
Μετά από τις πικρές για τους Έλληνες και την Ελλάδα διαπιστώσεις σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό, η ένατη ενότητα, ο επίλογος, τιτλοφορείται από τον συγγραφέα «ΕΛΠΙΔΑ».
Ο Γιώργος Πιπερόπουλος μας προβληματίζει και μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας. Δικαιολογείται η ΕΛΠΙΔΑ; Μπορούμε να αισιοδοξούμε; Υπάρχουν λύσεις στα προκείμενα αδιέξοδα;
Οι προβληματισμοί και οι απαντήσεις, στις 312 σελίδες του βιβλίου «Καληνύχτα Ελλάδα». Σε όλα τα Βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο και στα ελληνικά βιβλιοπωλεία Ευρώπης και Αμερικής….
_________________________________


«Εφαρμοσμένη Ψυχολογία» 

Στο βιβλίο με τίτλο ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ο Διδάκτωρ κοινωνιολογίας –ψυχολογίας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ Γιώργος Πιπερόπουλος μας προσκαλεί να γνωρίσουμε την σύγχρονη, δυναμική επιστήμη της ψυχολογίας και μαζί τις ανθρώπινες σχέσεις όπως αυτές διαμορφώνονται σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο στο σπίτι, στο γραφείο στον οργανισμό και την επιχείρηση.
Στο ΠΡΩΤΟ μέρος και με ενότητες που καλύπτουν θέματα όπως τον βιολογικό και κοινωνικό χαρακτήρα της προσωπικής ύπαρξης του καθένα μας, την εξελικτική πορεία του ατόμου από τη γέννηση στην εφηβεία και από τις παραγωγικές δεκαετίες στην αποκαλούμενη "τρίτη ηλικία", ο συγγραφέας σκιαγραφεί ιδιαίτερες πραγματικότητες όπως την προσωπικότητα, την νοημοσύνη, την ικανότητα λύσης προβλημάτων αλλά και μαζί τις πιθανότητες εμπλοκής σε ψυχοπαθολογικές καταστάσεις (με έμφαση στις νευρώσεις) και τα θεραπευτικά σχήματα που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές.
Στο ΔΕΥΤΕΡΟ μέρος ο καθηγητής Πιπερόπουλος κάνει μια πολύ χρήσιμη εμβάθυνση σε θέματα μάνατζμεντ και ανθρώπινων σχέσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς δίνοντας παραστατικά και με χειροπιαστά παραδείγματα τις εφαρμογές των γνώσεων της ψυχολογίας σε θέματα πρόσληψης, εκπαίδευσης και προαγωγής προσωπικού, σε θέματα κατανόησης της διαμάχης ανάμεσα σε εργοδοσία και εργαζόμενους, θέματα καθιέρωσης " κύκλων ποιότητας " και προώθησης των δημιουργικών ικανοτήτων ατόμων και ομάδων.
Το βιβλίο εκφράζει τον συγγραφέα ο οποίος κατορθώνει να συνδυάζει το πανεπιστημιακό κύρος με την εμπειρική εφαρμογή καθώς ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε όχι μόνο ως πανεπιστημιακός δάσκαλος αλλά και ως Σύμβουλος πολλών επιχειρήσεων και οργανισμών και έχει στο ενεργητικό του έναν επιβλητικό αριθμό σεμιναρίων επιμόρφωσης στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών τόσο μέσα στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό.
Η Εφαρμοσμένη Ψυχολογία κυκλοφόρησε αρχικά από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στη συνέχεια από τις Εκδόσεις ΖΥΓΟΣ και αποδείχτηκε βιβλίο χρήσιμο και σε φοιτητές και σπουδαστές της ψυχολογίας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ή Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών αλλά και στον μέσο αναγνώστη που μπορεί να είναι στέλεχος επιχειρήσεως ή οργανισμού ή ένα άτομο με σύγχρονους προβληματισμούς. Η απλότητα της γλώσσας και η ζωντανή προσέγγιση της θεματολογίας αποτελούν μια ακόμη πτυχή της αξιοπιστίας και της χρησιμότητας του βιβλίου σε ευρύτατα στρώματα του αναγνωστικού κοινού.
_____________________________

«Εισαγωγή εις την Κοινωνιολογίαν»

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου μου με θέμα την Κοινωνιολογία, έγινε από τον εκδοτικό Οίκο Αφοί Σάκκουλα ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα το 1975. Το βιβλίο το συνέγραψα ενώ κατοικούσα και εργαζόμουν στην Πολιτεία της Μασσαχουσέττης και η γλώσσα του ήταν η τότε επικρατούσα για πανεπιστημιακά συγγράμματα "καθαρεύουσα".
    Χρησιμοποιήθηκε ως βασικό σύγγραμμα σε αρκετά πανεπιστημιακά τμήματα και τμήματα των ΤΕΙ αλλά είχε και ευνοϊκή υποδοχή, μολονότι γραμμένο ως πανεπιστημιακό σύγγραμμα, από το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό καθώς εκείνη την εποχή και για αρκετά χρόνια μετά έλειπαν από την ελληνική αγορά συγγράμματα με θέμα την επιστήμη της Κοινωνιολογίας.
    Ακολούθησε η προσαρμογή του κειμένου στην εκλαϊκευμένη ελληνική γλώσσα (απέφυγα βέβαια τον εκχυδαϊσμό του κειμένου και των εννοιών που παρουσίαζα) και έγιναν αρκετές  εκδόσεις του από διάφορους εκδοτικούς οίκους._____________________________________________________________


«Στοιχεία Βιομηχανικής Κοινωνιολογίας»

Στη συνέχεια, διαπιστώνοντας την έλλειψη ενός σχετικού συγγράμματος για τις ανάγκες φοιτητών τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ στον τομέα της Βιομηχανικής Κοινωνιολογίας συνέθεσα ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Στοιχεία Βιομηχανικής Κοινωνιολογίας» το οποίο αφιέρωσα στους συναδέλφους μου στο εργοστάσιο κατασκευής ελαστικών της GOODYEAR HELLAS, ΑΒΕΕ που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο υπηρέτησα ως production superintendet και στους συναδέλφους του εργοστασίου της FULDA της ομώνυμης πόλης της Γερμανίας όπου εκπαιδεύτηκα σε θέματα παραγωγής.
   Τελικά τα δύο συγγράμματα τα συνένωσα σε ένα που το συνθέτουν δύο μέρη και έτσι γεννήθηκε το νέο σύγγραμμα της «κοινωνιολογίας» το οποίο κυκλοφορεί μέχρι σήμερα και το παρουσιάζω παρακάτω

____________________________________________________________________


«Κοινωνιολογία»


Το βιβλίο της ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ παρουσιάστηκε με ευνοϊκά σχόλια από βιβλιοκριτικούς και άλλους δημοσιογράφους σε εφημερίδες, περιοδικά και  ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σημειώνοντας ότι: Ο Γιώργος Πιπερόπουλος, καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, γνωρίζει τις επιστήμες της συμπεριφοράς που τις υπηρετεί τα τελευταία 30 χρόνια τόσο στο εξωτερικό όσο και στην πατρίδα μας. Και αυτή η γνώση τεκμηριώνεται καθαρά από τη νέα του δουλειά, την έκδοση του βιβλίου της "Κοινωνιολογίας" που κυκλοφόρησε από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στη συνέχεια από τον Εκδοτικό Οίκο ΖΥΓΟΣ της Θεσσαλονίκης .
Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη - θεωρία και εφαρμογές – και έχει 19 ενότητες. Στο βιβλίο της ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ο συγγραφέας αποτολμά και πετυχαίνει να προσφέρει μια πανοραμική άποψη της σύνθετης επιστήμης της κοινωνιολογίας σε γλώσσα ζωντανή, απλή και κατανοητή όχι μόνο για τους ειδικούς αλλά όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό και  για το ευρύτερο κοινό στο οποίο η σύγχρονη αυτή επιστήμη ήταν συνήθως δυσπρόσιτη.
Δίνοντας μια ανάγλυφη εικόνα των θεωρητικών σχημάτων που κυριάρχησαν και κυριαρχούν στο χώρο της κοινωνιολογίας ο συγγραφέας προχωρά σε επί μέρους αναζητήσεις αναλύοντας τις μεθόδους κοινωνικής έρευνας, το κοινωνικό σύστημα και θεμελιακές δομές του όπως την οικογένεια, την θρησκεία και την παιδεία. Είναι  πρωτότυπος ο χειρισμός της έννοιας της "κουλτούρας" και εντυπωσιακή η προσέγγιση στον τομέα της οργανωσιακής - βιομηχανικής κοινωνιολογίας και των εργασιακών σχέσεων που γίνεται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου.
Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση, βιβλίο που χρησιμοποιήθηκε από φοιτητές και  σπουδαστές Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από σπουδαστές ΙΕΚ και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Το βιβλίο έγινε αποδεκτό και από το ευρύτερο κοινό ακριβώς επειδή ο συγγραφέας κατόρθωσε να κάνει προσιτές και κατανοητές ακόμη και τις πιο δύσκολες έννοιες της σύγχρονης αυτής επιστήμης.
Υπάρχει στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου και στα ελληνικά βιβλιοπωλεία στην Ευρώπη και Αμερική.    

_________________________________________________«Εξαρτήσεις & Αποκλίσεις» 

 
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Κοινωνικά Προβλήματα» έγινε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και ακολούθησε η βελτιωμένη και εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία 2η έκδοση του βιβλίου έγινε από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο «Εξαρτήσεις και Αποκλίσεις», ενώ η 3η και 4η έκδοση του βιβλίου ήταν αυτό-εκδόσεις του συγγραφέα.
Η υποδοχή του βιβλίου σε όλες τις εκδόσεις ήταν πολύ θετική από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στα οποία, περιληπτικά, παραθέτω τα παρακάτω σχόλια:
Στο νέο του βιβλίο ο Θεσσαλονικιός  κοινωνιολόγος-ψυχολόγος και   Καθηγητής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ασχολείται με τις πανάρχαιες και συνεχιζόμενες στην εποχή μας σύγχρονες μάστιγες της ανθρωπότητας όπως είναι ο τζόγος, ο αλκοολισμός, η ναρκομανία, οι ψυχικές διαταραχές και η εγκληματικότητα .
      Ο  συγγραφέας αφού απογυμνώνει κλασικούς και σύγχρονους μύθους που περιβάλλουν τις διάφορες εξαρτήσεις και αποκλίσεις του σύγχρονου ανθρώπου προχωρεί σε μια δυναμική κοινωνιολογική και  ψυχολογική προσέγγιση που περιλαμβάνει 3 ερμηνευτικούς άξονες και συγκεκριμένα:

    την προσέγγιση της κοινωνικής αποδιοργάνωσης,
    την προσέγγιση της προσωπικής απόκλισης από σταθερά πρότυπα
    και την προσέγγιση της σύγκρουσης συστημάτων αξιών.

Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε  φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και στελέχη επιχειρήσεων αλλά και στο ευρύτερο κοινό δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες σε θέματα προσωπικής και κοινωνικής παθολογίας και προβληματισμού  - όπως  ο τζόγος, τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, ο εθισμός στο  Ιντερνέτ και το κάπνισμα, το άγχος και το στρες, οι ψυχικές διαταραχές και η εγκληματικότητα, η πορνεία, το οργανωμένο έγκλημα  - τα οποία αποτελούν  πλέον οδυνηρή και δαπανηρή καθημερινή πραγματικότητα και στο ελληνικό κοινωνικό σύστημα θέτοντας αντιμέτωπο τον μέσο Έλληνα και Ελληνίδα με μύριους προβληματισμούς και δύσκολα ερωτηματικά.

_______________________________________________________

«Επικοινωνώ άρα υπάρχω -
Ηγεσία, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις» 


Οι Δημόσιες Σχέσεις και η Επικοινωνία ως λειτουργίες του σύγχρονου Μάνατζμεντ αλλά και ως εξειδικευμένες δραστηριότητες των κοινωνικών επιστημών της συμπεριφοράς σε ακαδημαϊκό αλλά και σε επίπεδο πρακτικών εφαρμογών αποτελούν το αντικείμενο του νέου βιβλίου του Γιώργου Πιπερόπουλου, καθηγητή Επικοινωνίας και Προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
      Ο συγγραφέας αφού δώσει χρήσιμα ιστορικά δεδομένα της γέννησης και άνθησης των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας, προχωρεί με διεισδυτικές αναλύσεις στις έννοιες της προπαγάνδας, της διαχείρισης κρίσεων, στην κατανόηση της γλώσσας του σώματος και τις διαδικασίες διαμόρφωσης και των στρατηγικών αλλαγής των στάσεων του κοινού.
     Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στις έννοιες της Ηγεσίας και Άσκησης Εξουσίας. Ευρηματικός στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του, ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος, κάνει την αφιέρωσή του με έναν  πρωτότυπο τρόπο στα ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
     Πρόκειται για ένα βιβλίο βοήθημα σε φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και σε στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους στον τόσο επίκαιρο τομέα της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.Αφιερωμένο…

Από τον συγγραφέα, γιό Πόντιου πατέρα και Θρακιώτισσας - Μικρασιάτισσας μητέρας, που
Οι Δημόσιες Σχέσεις και η Επικοινωνία ως λειτουργίες του σύγχρονου Μάνατζμεντ αλλά και ως εξειδικευμένες δραστηριότητες των κοινωνικών επιστημών της συμπεριφοράς σε ακαδημαϊκό αλλά και σε επίπεδο πρακτικών εφαρμογών αποτελούν το αντικείμενο του νέου βιβλίου του Γιώργου Πιπερόπουλου, καθηγητή Επικοινωνίας και Προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
      Ο συγγραφέας αφού δώσει χρήσιμα ιστορικά δεδομένα της γέννησης και άνθησης των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας, προχωρεί με διεισδυτικές αναλύσεις στις έννοιες της προπαγάνδας, της διαχείρισης κρίσεων, στην κατανόηση της γλώσσας του σώματος και τις διαδικασίες διαμόρφωσης και των στρατηγικών αλλαγής των στάσεων του κοινού.
     Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στις έννοιες της Ηγεσίας και Άσκησης Εξουσίας. Ευρηματικός στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του, ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος, κάνει την αφιέρωσή του με έναν  πρωτότυπο τρόπο στα ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
     Πρόκειται για ένα βιβλίο βοήθημα σε φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και σε στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους στον τόσο επίκαιρο τομέα της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.
γεννήθηκε στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και αποχωρώντας από την οικογενειακή ΕΣΤΙΑ σπούδασε, ερεύνησε και δίδαξε σε Αμερική και Ευρώπη επιστρέφοντας όχι ως ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ σε ότι αφορά Τα ΣΠΟΡ του Βορρά, αλλά ως ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ των επιστημών της συμπεριφοράς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπου τώρα ζει και εργάζεται χτυπώντας ως ΦΙΛΑΘΛΟΣ κάθε ΩΡΑ που χρειάζεται ένα ΚΑΡΦΙ.

Στη διάρκεια της SPORT DAY  του ως άνθρωπος που του αρέσει να ζει στο ΦΩΣ απολαμβάνει την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ που προκαλεί το ποθητό GOAL επειδή στο SPORTIME  του κάνει χωρίς…METROSPORT.
Στο MEGA των Ελλήνων ΕΘΝΟΣ, που με ΤΑ ΝΕΑ δεδομένα στο ΠΑΡΟΝ των ΜΜΕ, δεν δυσκολεύεται να εντοπίσει σωστά ΤΟ ΘΕΜΑ και να πάρει τη σωστή ΑΠΟΦΑΣΗ σε χρόνο ESPRESSO.
Και στη μητέρα Ελλάδα ανέκαθεν πρώτη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ δύναμη σε έναν PLANET που θαυμάζει την Αθηναϊκή της ΑΚΡΟΠΟΛΗ καθώς πάντοτε με στυλ ΕΤ και ΝΕΤ σε ισοτιμία της ΕΤ-3, προκύπτει από την ΑΥΓΗ και τη ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ μέχρι και την τελευταία όχι μόνο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αλλά και ΒΡΑΔΥΝΗ της ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, χώρα μοναδική κάτω από τον ALPHA ποιότητας γαλανό της SKY.
Και στον ελληνικό λαό που εισέρχεται σε βάση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην TRAFFIC ως ΤΥΠΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ, απολαμβάνοντας τα οφέλη της έντυπης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ σε ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ έκδοση.
Κρατά όρθια την ΑΝΤ-1 του και κάνει κάθε ΑΥΡΙΑΝΗ του ανησυχία το ΒΗΜΑ του ALTER εγώ του και στο FLASH των αναμνήσεων με ταχύτητα ΕΞΠΡΕΣ εκφράζει ως ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που κρύβει μέσα του όχι βέβαια ως ΠΟΝΤΙΚΙ αλλά ως STAR μιας χώρας που σαγηνεύει επάπειρον, και όχι μόνο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13 την παγκόσμια κοινή γνώμη…
Η 9η έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε ως αυτοέκδοση.