Free e-Books

Managing Primary and Secondary Schools – A Primer


     Kυκλοφορεί διεθνώς το ψηφιακό βιβλίο που συνέγραψα με θυγατέρα μου Δόκτορα Νατάσσα Πιπεροπούλου η οποία εργάζεται ως μόνιμη ψυχολόγος επί σειρά ετών σε σχολεία «ειδικής αγωγής».
    
     Το βιβλίο ερευνά σε παγκόσμιο επίπεδο τα δεδομένα επιχειρώντας μία πρωτότυπη διασύνδεση των θεμάτων της Επιστήμης και Τέχνης του Μάνατζμεντ και της Παιδείας.

     Οι αναγνώστες του blog μπορούν να το αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ και να το «κατεβάσουν» ως PDF από τον παρακάτω σύνδεσμο:


     Το βιβλίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία όπως αυτή αναπτύχθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, και αποδίδοντας την δέουσα για ιστορικούς λόγους προσοχή σκιαγραφεί τα θέματα παιδείας στην Αρχαία Κίνα και στην Ινδία.

     Στο βιβλίο γίνεται σύντομη αλλά κατατοπιστική περιήγηση στα σημερινά συστήματα Παιδείας καθώς και αναλυτική αναφορά στην «ειδική εκπαίδευση» σε επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

     Το βιβλίο παρουσιάζει την Διοίκηση ως Επιστήμη και Τέχνη (managementasbothScienceandArt) και προσφέρει ανάγλυφα, τεκμηριωμένα από την Διεθνή Βιβλιογραφία, τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν Διεθνώς το προφίλ και το πρότυπο επιτυχημένων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χαρακτηρίσθηκε διεθνώς ως επίκαιρο σύγγραμμα που προστίθεται όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια βιβλιογραφία καθώς είναι γραμμένο στα Αγγλικά. 
     
     Βιβλίο χρήσιμο σε φοιτητές Πανεπιστημίων, σε στελέχη και εκπαιδευτικό προσωπικό Γενικής Παιδείας και «ειδικής αγωγής» καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που ενδιαφέρεται για τα δεδομένα της σύγχρονης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Αποφασίσαμε από κοινού με την Νατάσα να το "αφιερώσουμε":

   «Στους μαθητές μας που δίνουν ιδιαίτερα νοήματα στη ζωή μας…»

----------------------------------------------------------------------
       
   Control Your Stress & Manage Your Time!

       Κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) στην αγγλική γλώσσα καθώς απευθύνεται στο διεθνές αναγνωστικό κοινό, από τις εκδόσεις Bookboon.com, το νέο βιβλίο μου με τίτλο:
     «Control Your Stress & Manage your Time» 
       Πρόκειται για μια ​​καινοτόμο δημιουργία – παράκαμψη από παραδοσιακές «πώς-να-το-κάνετε» προσεγγίσεις που αφορούν στον έλεγχο του άγχους και στην διαχείριση χρόνου.
       Απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, σε φοιτητές αλλά και στο ευρύτερο κοινό, που ταλανίζονται από υπέρμετρο-ανεξέλεγκτο στρες και άγχος και διαπιστώνουν καθημερινά ότι «τους λείπει χρόνος…»
     Το βιβλίο προσφέρει μια νέα, επιστημονικά τεκμηριωμένη και πρωτοποριακά μοναδική προσέγγιση και χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα για να βοηθήσει τους αναγνώστες σε παγκόσμιο επίπεδο να κατανοήσουν πλήρως τη φύση του στρες και άγχους και την έννοια του χρόνου.
     Στην πρακτική συνεισφορά του το βιβλίο παρέχει μια ποικιλία στρατηγικών και μεθόδων που είναι εύκολο να τις μάθουν και να τις εφαρμόσουν οι αναγνώστες ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν με επιτυχία το άγχος τους και να διαχειριστούν αποτελεσματικά και παραγωγικά τον χρόνο τους.


----------------------------------------------
Fundamentals of Communication, P.R. & Leadership -  ‘I communicate, therefore I am’
     Στην Αγγλική γλώσσα, σε παγκόσμια κλίμακα, κυκλοφορεί το βιβλίο το οποίο οι φίλες και οι φίλοι του blog και άλλοι μπορούν να το αποκτήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και να το «κατεβάσουν» ηλεκτρονικά ως PDF από τον παρακάτω σύνδεσμο:     
     Το βιβλίο στο πρώτο μέρος και δεύτερο μέρος ερευνά σε βάθος τα θέματα της επικοινωνίας, διαφοροποιεί την ενημέρωση από την προπαγάνδα, παρουσιάζει γλαφυρά την ιστορία και τις εφαρμογές των Δημοσίων Σχέσεων καθώς και θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως τη γλώσσα του σώματος.
      Το τρίτο μέρος είναι αφιερωμένο στις κλασικές και σύγχρονες θεωρίες ηγεσίας και τις εφαρμογές τους στο Μάνατζμεντ.
     Υπάρχουν χρήσιμες αναφορές στα ΜΜΕ, που ο συγγραφέας γνωρίζει πολύ καλά, και αντί επιλόγου παρουσιάζεται μια σημαντική ανάλυση του φαινομένου της «γυάλινης οροφής» που «απαγορεύει» την άνοδο των γυναικών σε υψηλές βαθμίδες της διοίκησης των επιχειρήσεων, της πολιτικής ζωής αλλά και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων
     Βιβλίο που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε μαθητές, φοιτητές και νέα στελέχη στον τομέα της Επικοινωνία, στις Δημόσιες Σχέσεις και στο Μάνατζμεντ.