Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Covid-19 - Ελπίζω όχι ΚΑΙ…«από Μηχανής Θεός…»

                                                                                    

                                                                                     Στα Blogs 24, 25 & 26 Σεπτεμβρίου, 2020

     

     Προηγήθηκε μία τριμερής τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Σαρλ Μισέλ, της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο επίκεντρο της οποίας λέγεται ότι ήταν η επανέναρξη των «διερευνητικών συνομιλιών» Ελλάδας Τουρκίας.

     Κανείς δεν μας είπε πώς εξελίχθηκε και πού κατάληξε αυτή η τριμερής τηλεδιάσκεψη.

     Στη συνέχεια, όμως, και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου το ολίσθημα ούτε θέλω σκοπίμως να οδηγήσω τους φίλους αναγνώστες σε συνειρμούς, ανακοινώθηκε ότι πήρε Αναβολή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς αναγκάσθηκε να μπει σε καραντίνα ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ επειδή ένας εκ των μελών της φρουράς του βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

     Όπως γνωρίζουμε όλοι εδώ και πολλές εβδομάδες (και μήνες) η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ βγήκε ανοιχτά, σθεναρά, ντόμπρα και καθαρά να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ την Πατρίδα μας και έστω αν όχι να τραβήξει ή «χαϊδέψει» λίγο τουλάχιστον να «συνετίσει» την Τουρκία για τις προκλήσεις ενάντια στην Ελλάδα και τον συνεχή κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ο covid-19 «σακατεύει» με τη μάσκα το φλερτ!

                                                                                    

                                                                         Στα Blogs 21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2020 

     

     Τρίτο και τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη του 2020 σε μια χρονιά χωρίς προηγούμενο στις εμπειρίες τριών γενεών όχι μόνο ημών των κατοίκων της Ελλάδος αλλά ολάκερης της Υφηλίου!

     Επέστρεψαν τα παιδιά στα σχολεία και όσοι και όσες έχουν απασχόληση και δεν έμειναν άνεργοι επιστρέφουν δειλά-δειλά στις επιχειρήσεις με την αιωρούμενη πάνω από τα κεφάλια μας απειλή ενός «οριζόντιου lockdown» για την Αττική που εάν εφαρμοστεί η κοινή λογική υπαγορεύει να το μετονομάσουμε οικονομικά και κοινωνικό-ψυχολογικά από «lock-down» σε «knock-out»!...

     Μπαίνουμε σιγά σιγά στο φθινόπωρο, αλλά οι περισσότεροι από εμάς αρνούμαστε να δεχθούμε ότι τέλειωσε το φετινό καλοκαίρι, αυτό που όπως συνέβη και με την φετινή άνοιξη ΔΕΝ είχε καμιά σχέση με τα καλοκαίρια που γνωρίζαμε εμείς της τρίτης ηλικίας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

      Τα παιδιά και εμείς φοράμε πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκες σε κλειστούς χώρους (δεν παίρνω θέση στη συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά της μάσκας και της χρησιμότητάς της καθώς ΔΕΝ είμαι Διδάκτωρ Λοιμωξιολόγος αλλά ούτε καν γιατρός – ο τίτλος του Δρα αναφέρεται σε Διδακτορικό Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας).

     Με κρυμμένα τα πρόσωπά μας δεν δείχνουμε το χαμόγελο και όσο και εάν προσπαθούμε να εκφραστούμε με τα μάτια μας, δυστυχώς το κλασικά γοητευτικό μέσο και η τεχνική του φλερτ, της ανέκαθεν γνωστής ως πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνίας, με απώτερο στόχο την ρομαντική προσέγγιση εκπροσώπων των δύο φύλων, έχει γίνει... αγαθό σε ανεπάρκεια. 

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Η ανατρεπτική ‘άποψη’ ενός επιστήμονα που χρησιμοποιεί στοιχεία επισήμων φορέων

                                                                                       Στα Blogs 17 - 21 Σεπτεμβρίου, 2020

 

Ομολογώ ότι ΔΕΝ προσυπογράφω το πλήρες μακροσκελές, εντυπωσιακά και ανατριχιαστικά ανατρεπτικό κείμενο του Dr. Joseph Mercola που δημοσιεύθηκε χθες, 16 Σεπτεμβρίου, γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα. Πάντως οι φίλες και φίλοι αναγνώστες του blog που θα ενδιαφερθούν να διαβάσουν ολόκληρο το κείμενο μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

(articles.mercola.com/sites/articles/archive/2020/09/16/global-uprising.aspx?cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20200916Z1&mid=DM654166&rid=965775067).

    Μερικά δείγματα των θέσεων του άρθρου του Dr Mercola που παραθέτω παρακάτω, μπορεί να ερεθίσουν την σκέψη, να προκαλέσουν την κοινή λογική και σίγουρα να οδηγήσουν κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας στα όρια ίσως της παράνοιας…              

     Μετά από 6 μήνες πολλών γενικών, εθνικών και τοπικών ‘lock down’ πολλοί αρχίζουν να αισθάνονται ότι φτάνουν σιγά-σιγά στα άκρα της αντοχής τους και σημάδια ‘αντίστασης’ αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους ως ‘διαδηλώσεις’ σε διάφορες χώρες.