Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Νόμπελ Ειρήνης 2020: Γροθιά Ανθρωπιάς στην…Απληστία;

                                                                         

                                                                           Στα Blogs 15 & 16 Οκτωβρίου, 2020

     

     Η ανακοίνωση, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, της απονομής του Βραβείου ΝΟΜΠΕΛ Ειρήνης για το 2020 στο «Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων» του ΟΗΕ, (United Nations World Food Program) επειδή το βιώνουμε θα το πω εμφαντικά, «πέρασε σχεδόν απαρατήρητη…»

     Αυτή είναι η Είδηση που αναδεικνύει περίτρανα την Ανθρωπιά…

     Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ελβετικής UBS, που φιλοξενήθηκε στην Guardian και το CNN την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ότι στη διάρκεια της πανδημίας και ενώ αμέτρητα εκατομμύρια συνανθρώπων μας σε όλο τον Πλανήτη έχαναν τις δουλειές τους, ή πάλευαν να τα βγάλουν πέρα με τα διάφορα Κυβερνητικά σχήματα αρωγής ή βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με την πείνα, οι 2,189 δισεκατομμυριούχοι της Γης αύξησαν τον αμύθητο πλούτο τους κατά 27,5% αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 10,2 τρισεκατομ. δολαρίων. 

(https://edition.cnn.com/2020/10/07/business/billionaires-ubs-report/index.html)

(https://www.theguardian.com/business/2020/oct/07/covid-19-crisis-boosts-the-fortunes-of-worlds-billionaires)

     Αυτή είναι η είδηση που ξεγυμνώνει Διεθνώς την Απληστία…

     Και όμως, στα τοπικά, Εθνικά και Διεθνή Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού) η απονομή του 2020 θα έπρεπε να είναι συνεχώς πρωτοσέλιδη είδηση σε εφημερίδες και να επαναλαμβάνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στα ράδιο-τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων από άκρο σε άκρο της Υφηλίου.

     Υπερβάλω;

     Ειλικρινά δεν το νομίζω και εξηγώ:

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Όπως πάμε, Άνδρας το «ζητούμενο»!..

                                                                              

                                                                                  Στα Blogs 12, 13 & 14 Οκτωβρίου, 2020

   

     Προσβολές και θεατρινισμοί επιπέδου παλιμπαιδισμού, νταηλίκια εκ του ασφαλούς, και στον γενικότερο ορυμαγδό η επωδός πόνου και χαμένων «ανδρικών» μεγαλείων με  γυναίκες εμφανέστατα επιθετικές, με άνδρες προφανέστατα παθητικούς, με «gay parades» στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Υφήλιο και με ελάχιστους πλέον «αρσενικούς» να βιώνουν τον πατροπαράδοτο στο πέρασμα των αιώνων ρόλο του «κυνηγού».

«΄Ανδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον…»

     Για το λεξικογράφο (Τεγόπουλος – Φυτράκης) ο  «άνδρας» είναι αρσενικός και ενήλικος άνθρωπος, ο «σύζυγος» για το σπίτι και την οικογένεια του, ο… «στρατιώτης» για το διοικητή της στρατιωτικής του μονάδας.  

     Για τον Υπουργό Εμπορίου, εάν έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στην καθημερινότητα που βιώνουμε στον 21ο αιώνα, ο «άνδρας» αποτελεί πλέον «αγαθό σε ανεπάρκεια» που μάλλον χρειάζεται να υπαχθεί στη λίστα «διατιμημένων».

     Εάν, όμως, στην καρέκλα του Υπουργού Εμπορίου καθόταν μια φεμινίστρια φοβάμαι ότι μάλλον θα αμφισβητούσε τη διάσταση του…αγαθού!

     Για το πρώτο «μισό» των εκπροσώπων του μοντέρνου  φεμινιστικού κινήματος ο σύγχρονος άνδρας αποτελεί πλέον απλά και μόνο ‘σκιά του παρελθόντος του’ και για το δεύτερο «μισό» του συνόλου των φεμινιστριών ένα ακόμη απλό αλλά προσπελάσιμο εμπόδιο στη δική τους ανοδική πορεία σε ψηλότερους θώκους εξουσίας!

     Κοινωνικό-ψυχολογικά οι πρώτες «μισές» έχουν δίκιο καθώς το χθεσινό πρότυπο του άνδρα «πατριάρχη» που με τη χειρωνακτική ή πνευματική του εργασία ήταν ο ζωοδότης της οικογένειάς του και ως αυτοδημιούργητος παράγοντας κυριαρχούσε στο κοινωνικό-οικονομικό στερέωμα έχει εκλείψει προ πολλού καθώς η αγορά εργασίας διεκδικήθηκε και κερδήθηκε από τεράστιους αριθμούς γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κατοχής δεξιοτήτων και γνώσεων.