Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Το «σπρώξιμο σε θάνατο» με πνιγμό του άτυχου Αντώνη…

 

                                                                                                Στα Sites & Blogs 7, 8 & 9 Σεπυεμβρίου, 2023 

     

     Δεν είμαστε καλά και σίγουρα ΔΕΝ πάμε καλά όπως αποδεικνύει το τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή ενός άτυχου 36-χρονου άνδρα στο Λιμάνι του Πειραιά, στο πρώτο Λιμάνι της Ελλάδας!...

     Τραγική υπενθύμιση ότι ζούμε πια σε ένα ουσιαστικά, αλλά για λόγους Τραπεζικών σκοπιμοτήτων όχι  τυπικά, «πτωχευμένο» Κράτος, σε μια ρημαγμένη οικονομία, σε έναν κόσμο που γέμισε πλαστικά και εικονική πραγματικότητα ψηφιακής μορφής χωρίς σάρκα και οστά, χωρίς τη χαρά και τον πόνο της ζωής, των ανθρώπινων συναισθημάτων, του έρωτα, της αγάπης, και του πατροπαράδοτου κουτσομπολιού.

     Μου είπε φανερά πικραμένος και θυμωμένος ο Ανέστης, καλόπιστα θαρρώ, να γίνουμε εμείς βουλευτές, να πάρουμε τους θώκους εξουσίας…

     Ανέστη του είπα, ξέχασέ το! Δεν μας επέτρεψε το ΣΥΣΤΗΜΑ και οι άνθρωποί του να γίνουμε όταν ήμασταν νέοι και τώρα πια εμείς είμαστε σε προχωρημένη Τρίτη ηλικία και ουσιαστικά αυτός ο ρόλος ΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΕ σε ανεπίτρεπτο βαθμό όπως δείχνουν καθημερινά γεγονότα και συμπεριφορές!..

     Το έγραψα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, και με αφορμή το απίστευτο για τη Ναυτομάνα Ελλάδα περιστατικό το λέω σήμερα φωναχτά και ευχαριστώ αυτόν τον αγαπημένο διαδικτυακό τόπο που με φιλοξενεί δυο φορές την εβδομάδα:

     Ελάτε να ξαναγίνουμε, συμπατριώτες φίλες και φίλοι ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ!…

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΖΗΤΩ η Εθνική μας «Tηλε-τύφλωση»!…

 

                                                                                                 Στα Sites & Blogs 4, 5 & 6 Σεπτεμβρίου, 2023

     

     Οι νέο-Έλληνες, όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ διαβάζουμε, κοιτάμε ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ προσπερνώντας επιπόλαια την εκτίμηση ότι υποκείμεθα σε συστηματική και ίσως στοχευμένη «τηλετύφλωση» που πριν κάποια χρόνια ταυτιζόταν ,ε εντυπωσιακές τηλεοπτικές παραγωγές όπως του BIG BROTHER, του ΜΠΑΡ, της ΦΑΡΜΑΣ και τώρα πια του SURVIVOR που δεν διδάσκει τη νεολαία μας πώς να επιβιώσει στην χαοτική οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό-πολιτιστική μας πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα αλλά σε μακρινά, εξωτικά Παραδεισένια νησιά!…

     Ελπίζω φίλες και φίλοι αναγνώστες να συμμαχήσετε μαζί μου για να αντισταθούμε σε εκείνους και εκείνες που εσκεμμένα βαπτίζουν οπισθοδρομική τη θέση ότι εμείς οι Πανεπιστημιακοί «δάσκαλοι» ως μέλη της ανεπίσημα αλλά πρακτικά οικονομικά χρεοκοπημένης κοινωνίας στην οποία ζούμε και λειτουργούμε οφείλουμε να έρθουμε αρωγοί στην τηλεοπτική κοινή γνώμη που μάταια αναζητά ένα σημείο αναφοράς για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές…

     Τουτέστιν, ότι προφανώς, έστω σε επίπεδο αντιγραφής, κάποιοι τηλεοπτικοί παραγωγοί έχουν εμπλέξει και το ελληνικό τηλεοπτικό φιλοθεάμων κοινό, όπως και το διεθνές, σε στοχευμένη τηλετύφλωση με τη διαδικασία σύγχρονου Μιθριδατισμού!...

     Καταθέτω αυτόν τον προβληματισμό γιατί αισθάνομαι ότι κάποια πράγματα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ειπωθούν με το όνομά τους. Εάν, όμως, δεν είστε έτοιμοι να δείτε το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας διαπερνώντας την επιδερμική γοητεία της, μην συνεχίζετε, σταματήστε την ανάγνωση του κειμένου μου εδώ! Και εάν  έχετε την τάση να υποβαθμίζετε τη δύναμη της τηλεόρασης, της τηλεοπτικής εικόνας ως εργαλείου «διαμόρφωσης της κοινής γνώμης», σας ικετεύω, μη συνεχίζεται να διαβάζετε το κείμενό μου, διακόψτε εδώ!  

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος στη ΔΙΚΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ στο OPEN-TV - Homo homini lupus

 

 Στο διαδίκτυο 5 Σεπρεμβρίου, 2023 -- http://dikisports.blogspot.com/2023/09/homo-homini-lupus.html




Homo homini lupus

Στη«Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής κοινωνιολογίας και ψυχολογίας Γιώργος Πιπερόπουλος και μίλησε για το φαινόμενο της εξέλιξης της βίας με αφορμή τον αθλητισμό.

Αρχικά, ο κ. Πιπερόπουλος δήλωσε: «Ξεκινώ με τη λατινική φράση «Homo homini lupus», δηλαδή όταν ο άνθρωπος αγριέψει είναι ο χειρότερος λύκος απέναντι στον συνάνθρωπό του. Εμείς σαν ερευνητές σε όλο τον κόσμο, ψαχνόμαστε και λέμε: είναι τελικά ο άνθρωπος με όλες αυτές τις θηριωδίες, με παγκόσμιους πολέμους, με φρικαλεότητες, με δολοφονίες, με καταστροφές, το πλέον άγριο, αιμοβόρο, βάρβαρο πλάσμα στον πλανήτη; Κάποιοι συνάδελφοι λένε αν δεν είναι το πιο βάρβαρο, είναι μέσα στα πιο βάρβαρα. Κάποιοι λένε: όχι ακριβώς, όλα είναι θέμα παιδείας.

Κοινωνιολογικά, η διαφοροποίηση είναι η εξής, με σεβασμό στις οικογένειες του Άλκη και του Μιχάλη. Η βία ήταν κάτι που το καλλιεργούσαν, δυστυχώς, για να επικαλούνται τον ψυχολογικό παράγοντα. Και αυτό τους είπε 40 χρόνια πριν ο Χάρρυ Κλυνν: «Πάρτε έναν ψυχολόγο με 30-50 χιλιάρικα και βοηθήστε και τους οπαδούς και τους συνδεσμίτες να σταματήσουν τη βία». Ο Άλκης σκοτώθηκε εκτός γηπέδου. Και ο Μιχάλης σκοτώθηκε μια βραδιά πριν τον αγώνα. Δεν έχουμε πια βία πριν τον αγώνα για να τρομάξουν οι αντίπαλοι, οι φιλοξενούμενοι. Ούτε έχουμε βία μετά το αποτέλεσμα που δε δέχεται η μία κερκίδα σε σύγκριση με την άλλη. Έχουμε πλέον ξεσπάσματα βίας εκτός γηπέδου. Όταν έχεις βία παραμονές του αγώνα, κι όταν έχεις βία εκτός αγώνα, είμαι υποχρεωμένος να κατατάξω τη βία αυτή στο γενικότερο κοινωνικό, ψυχολογικό, πολιτιστικό, πολιτισμικό, οικονομικό κύκλο που καλλιεργεί τη βία.

Στις 29 Μαΐου 1985, έρχονται οι πλέον βάρβαροι χούλιγκανς όλης της Ευρώπης, οι Άγγλοι, στο Χέιζελ. Δε θα το πω βλακεία, ήταν απερισκεψία των Βέλγων οργανωτών που βάλανε τους τρελαμένους οπαδούς της Λίβερπουλ δίπλα σε αυτούς της Γιουβέντους που ήταν με τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους γιατί είχαν πάει για τη γιορτή, ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Και σπάνε τα κιγκλιδώματα οι οπαδοί της Λίβερπουλ, περνάνε απέναντι, με αποτέλεσμα 39 νεκρούς και 600 τραυματίες. Μια γυναίκα πήρε μια απόφαση τιμώντας τα παντελόνια που φορούσε. Γύρισε και τους είπε η Μάργκαρετ Θάτσερ: «Ξεφτιλίσατε την έννοια του ποδοσφαίρου, ξεφτιλίσατε την έννοια του φιλάθλου και του οπαδού, αποδείξατε περίτρανα ότι εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι της Αγγλίας είμαστε φονιάδες». Για 5 χρόνια τους ρήμαξε».

Κλείνοντας, ο κ. Πιπερόπουλος είπε: «Η βία δεν εξέλιπε ποτέ, όχι από τη δική μας κοινωνία αλλά από όλες τις κοινωνίες των ανθρώπων για πολλούς και διαφόρους λόγους, οικονομικούς, συναισθηματικούς και ψυχολογικές διαταραχές. Και είχε κοινωνικές και κοινωνιολογικές ελλείψεις. Όλα ξεκινούν στο σπίτι. Από την ώρα που δεν μάθαμε να παίρνουμε την οικογένεια και να πηγαίνουμε στα γήπεδα και να χαιρόμαστε και η βία ή αυτοί που ασκούν βία χωρίς ουσιαστικό λόγο, και σκοτώνουν κιόλας, έχουν έναν πολύ ωραίο μανδύα. Το πιο δημοφιλές σπορ παγκοσμίως είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι το μπάσκετ, δεν είναι το τένις. Το τένις δεν μπορεί να έχει τόσα εκατομμύρια ακολούθους. Ντύνονται, λοιπόν, τον μανδύα του οπαδού και κάνουν πράγματα που δεν αρμόζουν. Η πατρίδα μας έχει καταντήσει… offshore της ατιμωρησίας».






Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Ο τακτικός Τουρκικός Στρατός ΕΚΑΨΕ τη Σμύρνη το 1922!...

 

                                                                                                          Στα Sites & Blogs 2 & 3 Σεπτεμβρίου, 2023

   

     Ακούστηκε όχι μόνο στην Τουρκία και στην Ελλάδα αλλά διεθνώς μέσα από τα ΜΜΕ η αναφορά στου Τούρκου Προέδρου κ Erdogan ότι οι Έλληνες ΕΚΑΨΑΝ τη Σμύρνη Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 1922 στην εορταστική ομιλία του με την οποία χαιρετούσε την νίκη του Τουρκικού Στρατού και την ανακατάληψη της Σμύρνης….

     Άκουσα και τα συγχαρητήρια του ΓΓ του ΝΑΤΟ για την επέτειο της Νίκης του Τουρκικού Στρατού ενάντια στον Ελληνικό Στρατό.

    Άκουσα και την χαμηλών τόνων αντίδραση για το θέμα του Καθηγητή κ Γιώργου Γεραπετρίτη από τη θέση του ως Υπουργού Εξωτερικών στη νέα Κυβέρνηση του κ Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα παραμονές της επίσημης επίσκεψής του στη γείτονα στις 5 Σεπτεμβρίου.

    Θυμήθηκα όσα μου έλεγε καθώς μεγάλωνα η μακαρίτισσα Σμυρνιά γιαγιά μου η κυρά-Σοφία και την άκουγε και η μακαρίτισσα μάνα μου η κυρά-Στάσα (Αναστασία) που την κουβάλησε στην αγκαλιά της δυο χρονών κοριτσάκι καθώς έφευγαν από τη Σμύρνη…

     Ναι από την προβλήτα της πόλης όπου οι Έλληνες της Σμύρνης που καιγόταν, σύμφωνα με κάποιους και κάποιες «προοδευτικούς» πολιτικούς μας, είχαν…Συνωστισθεί!…