Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Για τον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη Νέο Αρχηγό ΓΕΣ

                                                                                                 Στα Sites & Blogs 17, 18 & 19 Ιανουαρίου, 2023

     

     Σήμερα καταθέτω δημόσια τα συγχαρητήριά μου για την χθεσινή επιλογή του Αντιστράτηγου κ Άγγελου Χουδελούδη στη θέση από χθες Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού!

     Ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1964, στο χωριό Κυανή του Νομού Έβρου. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

     Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του, ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετά σχολεία του ΝΑΤΟ σε Γερμανία και Ιταλία και συμμετάσχει σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του Νορβηγικού και Γερμανικού στρατού. Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, στο Βόρειο Ιράκ, τη Βαγδάτη, το Κουβέιτ και το Αφγανιστάν.

     Το 2006 φοίτησε στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη και με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2011, υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, στη Σεούλ και στο Τόκυο.

     Σε προσωπικό επίπεδο ως Καθηγητής και τέως Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον γνώρισα τόσο ως μαθητή μου στην ΑΔΙΣΠΟ, όπου επί σειρά ετών είχα την τιμή να είμαι επισκέπτης Καθηγητής, και  ως φοιτητή μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είμαι ειλικρινά ευτυχής που είχα τη χαρά να επιβλέψω πριν δεκαπέντε χρόνια την Διπλωματική εργασία του σημερινού Αρχηγού Γ.Ε.Σ. στο συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα όπου πέτυχε αξιοκρατικά τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ!

     Είμαι βέβαιος ότι και στο νέο ρόλο του ΑΓΕΣ θα αριστεύσει όπως έχει κάνει, με σεμνότητα και αφοσίωση, σε όλα τα στάδια της Στρατιωτικής του θητείας υπηρετώντας την Πατρίδα μας Ελλάδα!


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Χαρακτηρίζοντας όλους ως «Καραγκιόζηδες» απαξιώνουμε τον Καραγκιόζη!..

                                                                                               Στα Sites & Blogs 16, 17 & 18 Ιανουαρίου, 2023


    

Ελπίζω ότι οι φίλες και φίλοι αναγνώστες μου δεν θα      προσβληθούναπό τοσημερινό μου πιπεράτο άρθρο-άποψη όχι επειδή περιέχει χυδαιότητες και βωμολοχίες, αλλά επειδή ίσως δεν συνάδει με την ιδιότητα του Καθηγητή Πανεπιστημίου...

     Υποθέτω ότι όσοι και όσες με συμπαθούν ως πρώην φοιτητές καιφοιτήτριές μου ή  τωρινοί αναγνώστες μου, θα αντιτάξουν δρώντας με καλοπροαίρετη αίσθηση προστασίας μου, ότι κάποιες αλήθειες εκφράζονται καλύτερα με το Αριστοφανικό χιούμορ οπότε το σημερινό πιπεράτο δεν συνιστά υποβάθμιση της ιδιότητας του Πανεπιστημιακού «δασκάλου»...

     Παίρνω, λοιπόν, θάρρος και εκστομίζω, «βροντοφωνάζω» είναι η πιο ορθή

έκφραση: Να σταματήσουμε επιτέλους την απαξίωση του Καραγκιόζη!...

     Σταματήσετε να χαρακτηρίζετε ως «Καραγκιόζηδες» τον τέως συμφοιτητή

και την συμφοιτήτρια που ήταν στην απέναντι από τη δική σας ιδεολογική

θέση και Κομματική ταυτότητα, αλλά με δύο-τρεις εντυπωσιακές

κυβιστήσεις (ο Λαός μας απλοϊκά αλλά σοφά τις αποκαλεί «κωλοτούμπες»)

όχι μόνο βρέθηκαν στο δικό σας χώρο αλλά τους έχουν παραχωρηθεί

προνομιακές θέσεις που εσείς ακόμη τις βλέπετε με τηλεσκόπιο!...