Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…»

Στα Blogs 21-24 Νοεμβρίου 2017

     Εάν το περασμένο καλοκαίρι κάποιος τολμούσε να αμφισβητήσει την παραμονή της κ Μέρκελ στην Γερμανική Καγκελαρία, ελάχιστα Διεθνή ΜΜΕ θα φιλοξενούσαν τις απόψεις του ιδιαίτερα εάν τολμούσε να προβλέψει και την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ σε αριθμό είσοδο του Κόμματος A.f.D. με 94 Βουλευτές στο Γερμανικό Εθνικό Κοινοβούλιο – Bundestag!..

     Kριτικές για την εδραίωση της κ Μέρκελ και του CDU στην Εξουσία υπήρχαν αλλά παράλληλα υπήρχε και η εκτίμηση ότι η Γερμανική κοινή γνώμη θα ήταν για μια φορά ακόμη φιλική προς την «μητέρα - Άγγελα» για να εδραιώσει καλύτερα την οικονομική ευμάρειας και πολιτική σταθερότητα που δημιούργησε στις προηγούμενες θητείες της.

     Μετά ήρθαν οι Εθνικές Εκλογές, το CDU κράτησε την πρωτιά αλλά και την αδυναμία να σχηματίσει Κυβέρνηση καθώς ο πρώην συμμέτοχος στον «Μεγάλο Συνασπισμό» με την κ Μέρκελ Πρόεδρος του SPD κ Schulz βλέποντας ότι η Συγκυβέρνηση του κόστισε πολύ ακριβά αποφάσισε να πάρει θέση Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

     Οι ‘γαργαλιστικές’ αναλύσεις για σχηματισμό Συν-Κυβέρνησης τύπου «Τζαμάικα» (από τα χρώματα της Σημαίας της Τζαμάικα – Κίτρινο, πράσινο, μαύρο δηλαδή με τα χρώματα που εκπροσωπούν τα Γερμανικά  Κόμματα CDU, FDP, GREEN) κυριαρχούσαν στα Γερμανικά και Διεθνή ΜΜΕ έως ότου προχτές το σενάριο «πετάχτηκε στο καλάθι άχρηστων»  και η  κ Μέρκελ και μαζί της η Γερμανία μπήκαν σε μια πρωτοφανή πολιτική περιπέτεια που κανείς από τους ζώντες Γερμανούς πολίτες δεν θυμάται!..

     «Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί…»
      

     Και ξαφνικά το παλιό στέλεχος του SPD, πρώην Υπουργός Εξωτερικών στην Συν-Κυβέρνηση CDU-SPD (2005-2017 και Αντί-Καγκελάριος 2007-2009) και από τον Μάρτιο του 2017 Πρόεδρος της Γερμανίας σε μια θέση που θεωρείται «διακοσμητική» και στην οποία ουσιαστικά τον είχε διορίσει η τότε Παντοδύναμη κ Μέρκελ κ Frank-Walter Steinmeier αναδείχτηκε σε ρόλο «ρυθμιστή»!..

     Υπάρχει το σενάριο σχηματισμού Κυβέρνησης μειοψηφίας που δεν φαίνεται πιθανό! Η κ Μέρκελ ΘΕΛΕΙ εκλογές αλλά αυτό ΔΕΝ είναι δική της απόφαση και εάν αποφασισθεί θα έχουμε πλέον πιάσει…Πάσχα!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Μήπως Καταντήσαμε Λαός Εγωκεντρικών «ωχ - αδερφιστών;»

    Στα Blogs 20 & 21 Νοεμβρίου 2017

ΑΓΙΚΗ η τρέχουσα οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα και η εμφανής σε απελπιστικά επίπεδα έλλειψη κάθε θετικής προοπτικής καθώς τελειώνει σε λίγο το 2017, ο  έβδομος χρόνος της ‘τρόικας’ (τώρα είναι 4 και τους λέμε…ΘΕΣΜΟΥΣ).


Μπροστά μας αναδύεται απειλητικά ο όγδοος χρόνος της δυστυχίας μας και αυτή η πραγματικότητα κάνει επιτακτική, πλέον, την ανάγκη για μια προσεκτική ψυχοκοινωνική αξιολόγηση των δεδομένων χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς τον φόβο της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, αλλά χωρίς υστερικές αντιδράσεις.
     Μήπως, θα αναρωτηθούν κάποιοι από τους υποψιασμένους αναγνώστες και αναγνώστριες του blog, τα παραπάνω αποτελούν πικρόχολες διαπιστώσεις πίσω από τις οποίες ενδέχεται να υποκρύπτονται κάποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες;
Απαντώ, κατηγορηματικά: ΟΧΙ!...

     Είναι πλέον διάχυτη η διαπίστωση ότι βρισκόμαστε ως κοινωνία, Λαός και Έθνος, στο μάτι ενός κυκλώνα, στη δίνη προβληματισμών, με κλυδωνισμό θεσμών και δομών, με ακύρωση παραδοσιακών προτύπων συμπεριφοράς και μαζί και της  πατροπαράδοτης «ελληνικής αλληλεγγύης».
     Βρισκόμαστε σε βαθύ πηγάδι, όχι σε τούνελ. («Οι Έλληνες είναι χωμένοι σε βαθιά σκατά» είχε πει κάποτε ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ Dominique Straus Kahn πριν βουλιάξει ο ίδιος στον βούρκο των δικών του «χαμηλών ενστίκτων...»).
Κολλήσαμε, Συμπατριώτες!...

     Εάν με τα δεδομένα που βιώνουμε από τον Μάη του 2010 μέχρι σήμερα και όσα εξυφαίνονται εις βάρος μας σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο περάσει τελικά στο συλλογικό, εθνικό μας υποσυνείδητο η αίσθηση ότι ΔΕΝ υπάρχει πια ΚΑΜΙΑ ελπίδα να βρεθεί στέρεο, υγιές, ηθικό κομμάτι γης για να σταθούμε και να σπρώξουμε το Εθνικό μας όχημα, τότε το επόμενο βήμα μας θα είναι ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ…
     Θα ακολουθήσει, νομοτελειακά, η απώλεια της ιδεολογίας, η προσφυγή στην απάθεια και την άρνηση που συνθέτουν το ικρίωμα θανάτωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς το δημιουργικό ΕΜΕΙΣ, συστηματικά και με μεθοδική «πλύση εγκεφάλου» από τα περισσότερα ΜΜΕ, μας «έπεισαν» και το υποκαταστήσαμε με το μικροπρεπές... ΕΓΩ!
     Επιτρέψαμε στους επιτήδειους να μας πείσουν υποσχόμενοι «οικονομική ευμάρεια και λεφτά», ότι το νόημα της επιτυχίας είναι ταυτόσημο με το ΕΓΩ…