Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Το ΟΧΙ: Άρνηση στην Υποταγή και Κατάφαση στην Ελευθερία!...

 

                                                                                                 Στα Sites & Blogs 26. 27 & 28 Οκτωβρίου, 2023

     

     Σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ξεκινάμε οι «Σαλονικιοί» το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων (η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη Πατρίδα μου καθώς γενέτειρά μου είναι η Κατερίνη) γιορτάζοντας   διπλά την ημέρα του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωσή της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό την 26η Οκτωβρίου του 1912. Αύριο Παρασκευή θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις  και μεθαύριο Σάββατο με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα γίνει η κλασική Μεγαλειώδης Στρατιωτική παρέλαση ΤΙΜΗΣ στο ιστορικό και βροντερό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 του Μεταξά και των Ελλήνων ΚΟΝΤΡΑ στον Φασιστικό Άξονα.

     Το σημερινό μου Εθνικό-εορταστικό πιπεράτο είναι μια από βάθος καρδιά πρόσκληση σε σας φίλες και φίλοι αναγνώστες να δούμε το ιστορικό ΟΧΙ ως έμπρακτη απόδειξη ότι το ΟΧΙ ως άρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση συνιστούσε ΝΑΙ ως βροντερή κατάφαση για επιβεβαίωση της αγάπης για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία Λαών που πρόθυμα πάντοτε με αγάπη για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ακολουθούν τον Ηγέτη που χαράζει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της Ιστορίας!…

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ελληνικά ΜΜΕ με κ Κασσελάκη: γιατί τόσο υπερβολική ενασχόληση;

 

                                                                                         Στα Sites & Blogs 23, 24 & 25 Οκτωβρίου, 2023

    

     Παρακολουθώ, όπως κα εσείς, την υπερβολική απίστευτων επιπέδων υπερκάλυψη ΟΛΩΝ των προσωπικών (και όχι μόνο των θεσμικών) δραστηριοτήτων του νέο-εκλεγέντος Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του συντρόφου του (τώρα πλέον επισήμως «συζύγου») κ Κασσελάκη και «βγαίνω από τα ρούχα μου…»

     Όπως θυμάστε, για πολλά χρόνια υπήρξα ένας από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που εμφανιζόταν πολύ συχνά στα τηλεοπτικά «παράθυρα» και ακουγόταν στα ραδιοφωνικά «μπαλκόνια». Από εκείνες τις παρέες μου πολλοί συνάδελφοι και δημοσιογράφοι μεταπήδησαν στην πολιτική και έγιναν βουλευτές..

     Μετά το καλοκαίρι του 2010 και την μόνιμη εγκατάσταση της «τρόικα» στην Πατρίδα μας (τώρα την βαφτίσανε «θεσμούς») αποφάσισα να απέχω από τα ραδιοτηλεοπτικά δρώμενα συνειδητοποιώντας ότι η συμμετοχή μου έδινε ‘άλλοθι’ σε παρουσιαστές και προγράμματα την ώρα που η Ελλάδα βυθιζόταν γοργά στο δράμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής απαξίωσης και του μηδενισμού κλασικών Αξιών και Αρχών που αποτελούν ιστορικά χαρακτηριστικά του Ελληνικού Λαού.

     Την αποχή μου την ανέστειλα για μερικούς μήνες αλλά και πάλι έκανα τη διαπίστωση ότι ΔΕΝ βοηθούσε σε τίποτε η συμμετοχή μου καθώς φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι με σταματούσαν στο δρόμο να με ρωτήσουν «γιατί δεν είπες κάτι παραπάνω, γιατί έμεινες σιωπηλός, και πού πάμε;…»

     Βασικά από την αρχή του 2012 και μετά αποσύρθηκα παντελώς από τα Ελληνικά ΜΜΕ και με χάσατε από ραδιοτηλεοπτικά παράθυρα και μπαλκόνια!..

     Συνεχίζω, όμως φίλοι μου, «να επικοινωνώ, άρα να υπάρχω» ΕΔΩ στους ελληνικούς ιστότοπους (sites) και στα ελληνικά blogs.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Με τον Καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο

Νυχτερινή συνάντηση με τον Καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο είχαν χθες το βράδυ οι ταξιτζήδες της πιάτσας της κεντρικής πλατείας της Κατερίνης και ο δημοσιογράφος μπλόγκερ Αποστόλης Λέινας.

Ο. κ. Καθηγητής μετά από ερωτήσεις των ταξιτζήδων και του μπλόγκερ έκανε ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό και εμπεριστατωμένο σχόλιο επί της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 23/10/2023 https://lefteria.blogspot.com/2023/10/blog-post_518.html

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ; Τα έλεγε ο Πιπερόπουλος από το 1992!...

 

                                                                                                     Στα Sites & Blogs 22 Οκτωβρίου, 2023

     

     Ξαφνιάστηκαν κάποιοι αδαείς, κούνησαν το κεφάλι αδιάφορα όσοι  γνωρίζουν και φάνηκε ότι μάλλον ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΕ με προχθεσινές αναφορές στην ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ο συχνά αποκαλούμενος «Σαλονικιός» (γέννημα Κατερίνης) Συνταξιούχος Καθηγητής, Πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Γιώργος Πιπερόπουλος.

     Και έχει δίκαιο ο Πιπερόπουλος που είχε κάνει σειρά ομιλιών για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ και όπως μπορεί να διαπιστωθεί άμεσα χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο η σχετική ομιλία του έγινε στη Σχολή Γονέων της Κατερίνης στις 9 Νοεμβρίου του 1992 όταν Πρωθυπουργός ήταν ο μακαρίτης πατέρας του Κυριάκου, αείμνηστος Κωνσταντίνο Μητσοτάκης…»

https://www.youtube.com/watch?v=DwlNfXDLgR4