Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: λαϊκά το λέμε…«Ξεβράκωμα»!..

Καθώς κλείσαμε ένα χρόνο από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές με το σύστημα "Καλλικράτη" και οδεύουμε στο τέλος του Νοέμβρη 2011 καταθέτω το κείμενο που δημοσιεύθηκε στα blogs Νοέμβριο του 2010.
Υποτίθεται ότι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών όπου Κόμματα και Κυβερνήσεις…δεν έχουν θέση! Αυτό ήταν ανέκαθεν χοντροκομμένο ψέμα (όλοι το είχαν τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι) αλλά φέτος με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βιώνουμε ξαφνικά μια πολιτική πραγματικότητα που ίσως λίγο άκομψα αλλά πολύ εύστοχα ο Λαός μας χαρακτηρίζει ως απόλυτο …ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ!...
            Οι μάσκες έπεσαν και τα Κόμματα μπήκαν ΦΑΝΕΡΑ, πανηγυρικά και ΕΠΙΣΗΜΑ με πλούσιες παροχές στο χορό της διεκδίκησης θώκων εξουσίας σε Δήμους και Περιφέρειες!
             Σε αυτό το φετινό, απίστευτα προκλητικό γαϊτανάκι κατάκτησης θώκων εξουσίας, οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ εκπροσωπούνται με συζύγους, γιούς, θυγατέρες, αδελφούς και εξαδέλφια σε βαθμό που έχει προξενήσει ακόμη και εμετική αντίδραση σε πολλούς ψηφοφόρους!
             Απροκάλυπτη και σε πάμπολλες περιπτώσεις ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ πλέον η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!
             ΣΑΦΗΣ η επιβολή της θέλησης και των επιλογών των Κομμάτων!
             Μετά τη «διακαναλική» του κ Πρωθυπουργού την περασμένη Δευτέρα σαφές, παρά την εσκεμμένη επικοινωνιακά ασάφειά του, στο προσκήνιο και το νέο δίλημμα (;)  ΠΡΑΣΙΝΟΙ ή...εκλογές!
            Σήμερα θέλω να εκφράσω δημοσίως ένα ειλικρινές ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους αμέτρητους συμπολίτες μου που πέρυσι με παρότρυναν να συμμετάσχω ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος στις Εκλογές του 2010 και δήλωσαν την ειλικρινή τους αγάπη και στήριξη…
             Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αισθάνομαι την υποχρέωση επειδή πολλοί με σταματούν και με ρωτούν «γιατί ΔΕΝ είσαι υποψήφιος» (με ρώτησαν ακόμη και Χανιώτες όταν βρέθηκα εκεί για την διάλεξή μου στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου των Χανίων) να υπενθυμίσω στους αναγνώστες του BLOG ότι την απόφασή μου να ΜΗΝ είμαι υποψήφιος στις εκλογές για τον Δήμο Θεσσαλονίκης την ανακοίνωσα ΕΠΙΣΗΜΑ τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, 2010.
             Την ΜΑΤΑΙΩΣΗ της απόφασής μου και μαζί των συμπολιτών μου που ΠΕΡΥΣΙ ανακοινώσαμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ υποψηφιότητα για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης την διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό οι τρέχουσες συγκυρίες της τραγικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.
            Η τρόικα και το ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησαν τα τελευταία 36 χρόνια μετά την μεταπολίτευση οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά τις επιπτώσεις τις ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο Ελληνικός Λαός ενώ δεν έχει ζητηθεί από κανέναν πολιτικό να επιστρέψει κλεμμένα ή να λογοδοτήσει για λαθεμένες επιλογές!
            ΕΠΡΕΠΕ να έχουν ζητήσει ΟΛΟΙ τους συγνώμη από εμάς, τον Λαό!
            Πέρα από τις πολύωρες συζητήσεις που είχα με τους ανθρώπους που θα πλαισίωναν τον σχηματισμό της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ζήτησα και από τον σοφό γέροντα, που θυμίζει σε πολλά τον μακαριστό π. Παϊσιο, να με βοηθήσει να αποφασίσω εάν θα έπρεπε να συμμετάσχουμε ή ΟΧΙ στον πολιτικό στίβο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και μου έδωσε την παρακάτω απάντηση:
        «Γεώργιε,» μου είπε ο άγιος αυτός άνθρωπος «λουλούδια και φυτά βοηθιούνται από την κοπριά που τους ρίχνουμε για φυσικό λίπασμα! Αλλά εάν τα πετάξεις μέσα στον ανοιχτό βόθρο θα πεθάνουν!»
            Έτσι ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να μην πέσουμε μέσα στην χαβούζα των ΑΠΟΛΥΤΑ Κομματικοποιημένων ΔΗΘΕΝ εκλογών «τοπικής» αυτοδιοίκησης!..
           Παραμένουμε στην εφεδρεία ως ενεργοί πολίτες έτοιμοι να προσφέρουμε – εφόσον το απαιτήσουν οι περιστάσεις  – τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας στην μετεκλογική περίοδο όταν, αφού επιτέλους ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ, θα ζούμε την «κατάντια των «μαύρων ημερών» που  έρχονται!..