Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Τουρκία και «Πρόσφυγες»: το γνωστό κακόγουστο… «παραμύθι»!…

                                                                      
                                                                                   Στα Blogs 9 & 10 Μαρτίου, 2010
     
     Σύμφωνα με επίσημη Έκθεση Της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες , η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο παγκοσμίως αριθμό προσφύγων,  περίπου 4,1 εκατομμύρια από τους οποίους 3,7 εκατομμύρια είναι Σύριοι και σχεδόν 400,000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων.(http://reporting.unhcr.org/node/2544)

     Βέβαια στις Εκθέσεις του ΟΗΕ ΔΕΝ διακρίνει κανείς τις απαραίτητες αναφορές στο γεγονός ότι η Τουρκία στήριξε ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ τους ‘αντικαθεστωτικούς αντάρτες’ που πολεμούσαν την Κυβέρνηση του Προέδρου Άσαντ, δηλαδή αυτούς που επεδίωξαν την αλλαγή πολιτεύματος στη Δημοκρατία της Συρίας και τώρα συσσωρεύονται στην Τουρκία.

     Όταν με την δυναμική στρατιωτική στήριξη των Ρώσων η Κυβέρνηση Άσαντ κατόρθωσε να αντισταθεί επιτυχώς στους ‘αντικαθεστωτικούς αντάρτες’ που είχαν την υποστήριξη της Τουρκίας εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι αναζήτησαν καταφύγιο στην Τουρκία. Τώρα οι ροές προσφύγων συνεχίζονται καθώς ο κ Ερντογάν και οι επιτιθέμενες Τουρκικές Στρατιωτικές Δυνάμεις υφίστανται καθημερινά τη μία ήττα μετά την άλλη και… ΒΑΛΤΩΣΑΝ…

     Έτσι έφτασαν οι Σύριοι πρόσφυγες στον αριθμό των 3,7 εκατομμυρίων!...

     Όλα αυτά τα χρόνια η Τουρκία αντλεί τεράστια ποσά βοήθειας για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί και όπως διαβάζω σε έκθεση της ‘Διεθνούς Αμνηστίας’ (25 Οκτωβρίου του 2019):

    «Η έκθεση αυτή αποκαλύπτει ότι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των Τουρκικών αρχών ότι δεν απέλασαν κανέναν στη Συρία, στα μέσα του 2019 είναι πιθανό εκατοντάδες Σύριοι πρόσφυγες στην Τουρκία να συλλαμβάνονται, να κρατούνται και να μεταφέρονται χωρίς την θέλησή τους σε μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του κόσμου. Η απέλαση οποιουδήποτε στη Συρία παραβιάζει την αρχή του διεθνούς δικαίου της μη επαναπροώθησης, καθώς θέτει σε κίνδυνο ζωές με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκείνοι που καταφέρνουν να επανέλθουν στην Τουρκία διαπιστώνουν ότι τα τουρκικά αναγνωριστικά τους έγγραφα έχουν ακυρωθεί. Οι Σύριοι χωρίς έγκυρα έγγραφα αναγνώρισης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απέλασης». (https://www.amnesty.org/en/documents/eur44/1102/2019/en/).

     Και με μια γρήγορη ματιά στις υπόλοιπες 400,000 φιλοξενούμενων άλλων Εθνών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο ή δήλωσαν ‘πρόσφυγες’ και ζουν επί σειρά ετών στην Τουρκία ανακαλύπτουμε ότι περισσότεροι από 140,000 προέρχονται από το ΙΡΑΚ, περισσότεροι από 170,000 προέρχονται από το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, περίπου 40,000 προέρχονται από το ΙΡΑΝ, πάνω από 10,000 είναι Αφρικανοί (κυρίως ΣΟΜΑΛΟΙ) και υπάρχουν Πακιστανοί και άλλοι..  

     Αυτό που χρειάζεται να υπογραμμισθεί με ιδιαίτερη έμφαση είναι ότι οι πρόσφυγες από ΙΡΑΚ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΙΡΑΝ, ΣΟΜΑΛΙΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ είναι ΟΛΟΙ Μουσουλμάνοι…

     Ο Τούρκος Πρόεδρος που θεωρεί τον εαυτό του αδιαφιλονίκητο Ηγέτη του Αραβικού-Μουσουλμανικού Κόσμου και της Μέσης Ανατολής εδώ και 10 ημέρες ΑΝΟΙΞΕ τα σύνορά του και προσπάθησε να διοχετεύσει στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες άτομα που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Πακιστάν, τη Σομαλία που ζούνε στην Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια.

     ΒΑΛΤΩΣΕ ο κ Ερντογάν και οι ‘αντικαθεστωτικοί αντάρτες’ του στην Ιντλίμπ, έχει μεγάλες απώλειες σε άνδρες και πολεμικό υλικό, κατρακυλάει η Τουρκική λίρα και όπως φάνηκε από την προχτεσινή του επίσκεψη στη Μόσχα κατρακυλά και η ικανότητά του να…ΕΚΒΙΑΖΕΙ..

     Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το 90% σχεδόν των Ελλήνων εγκρίνουν τους Κυβερνητικούς χειρισμούς και τάσσονται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και των Σωμάτων Ασφαλείας που ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!...