Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ε.Ε.: 12 χρυσά αστέρια σε φόντο μπλε!...


                                                                                    Στα Blogs 4, 5 & 6 Ιουνίου, 2020
     
Η Ευρωπαϊκή Σημαία αποτελείται από 12 χρυσά αστέρια σε κύκλο πάνω σε μπλε φόντο, δημιουργήθηκε το 1955 και υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προωθεί τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.
     
     Τα αστέρια συμβολίζουν τα ιδανικά Ενότητας, Αλληλεγγύης και Αρμονίας μεταξύ των λαών της Ευρώπης αλλά για τον Covid-19 η Ε. Ε. απέφυγε να καθορίσει κοινή Πολιτική…
     
     Ο αριθμός των αστεριών δεν αντιστοιχεί στον αριθμό των χωρών-μελών, που θα γίνουν 27 μετά την 31 Δεκεμβρίου 2020, αλλά ο κύκλος που σχηματίζουν είναι το σύμβολο της ενότητας. Το 1983, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη σημαία και το 1985 αυτή υιοθετήθηκε από όλους τους ηγέτες της Ε.Ε. ως επίσημο έμβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τότε Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων).  
     
     Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αρμονία, υιοθετήθηκαν ως θεμελιακές έννοιες και προϋποθέσεις στο πλέον φιλόδοξο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό πείραμα σύνθεσης μιας Νέας Πατρίδας στη Γηραιά Ήπειρο με δημιουργία δομής ΗΠΕ (Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης) κατά το πρότυπο των ΗΠΑ.
     
     Έξι δεκαετίες πέρασαν από το 1955 τη χρονιά δημιουργίας και προβολής της Ευρωπαϊκής Σημαίας και είναι ήδη εξοργιστικά ρεαλιστικό και καθόλου χυδαίο το ερώτημα εάν αυτό ήταν το ζητούμενο ή απλά και μόνο οι οικονομικές, χωρίς σύνορα, αγοραπωλησίες υποβρυχίων και αρμάτων μάχης, αεροσκαφών πολεμικής αεροπορίας και σκαφών πολεμικού ναυτικού, όπλων και οπλικών συστημάτων, αυτοκινήτων και άλλων καταναλωτικών αγαθών.
    Υπήρξαν κατά καιρούς σημαντικοί κλυδωνισμοί που ταρακούνησαν το αποκαλούμενο Ευρωπαϊκό Σκάφος αλλά τα πράγματα αποδείχθηκαν δύσκολα πριν μια 10ετία όταν εξαιτίας της Οικονομικής κρίσης πέντε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάστηκαν τη βοήθειά της για να τη διαχειριστούν.
     
     Mας χαρακτήρισαν PIGS (όχι γουρουνάκια) από τα ακρωνύμια των Εθνικών μας ταυτοτήτων Portugal, Italy/Ireland, Greece, Spain  και GIPSI Greece, Italy, Portugal, Spain, Ireland.
     
     Έδωσαν δάνεια στους άλλους ΑΛΛΑ την Ελλάδα την «υπέταξαν» με τα καταστροφικά Μνημόνια που, ειλικρινά φοβόμουν ότι θα αποπληρώναμε όταν τα εγγόνια μας θα έπαιρναν τις θέσεις μας!..
     
     Υπογραμμίζω ότι αυτό φοβόμουν πριν προκύψει αυτή η απίστευτα καταστροφική για εμάς τους Έλληνες και την ταλαιπωρημένη οικονομία μας “πανδημία covid-19”.
     
     Τώρα Merkel-Macron με ένα καινοτόμο για την Ε.Ε. πρόγραμμα ανασυγκρότησης (όταν εγκριθεί) θα «βοηθήσουν» το Μεσογειακό Νότο αλλά προβλέπω ΕΜΕΙΣ να ξεμπερδεύουμε, συγνώμη για την δραματική υπερβολή, μάλλον στο τέλος του 21ου αιώνα…

    Στο δίλημμα  «τη ζωή σας ή τα λεφτά σας» η Ελληνική Κυβέρνηση όπως δεκάδες άλλες Κυβερνήσεις «επέλεξε πριν από εμάς για εμάς» την ζωή μας και επέβαλε υποχρεωτικό lock-down κλείνοντας όλους στα σπίτια μας και αναστέλλοντας κάθε κοινωνική, οικονομική, και εκπαιδευτική δραστηριότητα για 3 σχεδόν μήνες. Στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική ακούστηκαν φωνές διαμαρτυρίας για την απροσδόκητη και απίστευτα αυστηρή «στέρηση πολιτικών ελευθεριών».
    
     Στην Ελλάδα και αλλού δόθηκαν κάποια οικονομικά βοηθήματα που, αναμφίβολα, δεν αποκατέστησαν την απώλεια εισοδημάτων για εργαζόμενους και εισπράξεων για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες. 
     
     Δεν είχαμε εκατόμβη θανάτων στην Πατρίδα μας (ούτε και στα Βαλκάνια) και σε αυτούς και αυτές που χάθηκαν συνυπήρχαν πολύ σοβαρές υποκείμενες νόσοι έστω και εάν, με σχετική δημόσια παραδοχή, κάποιοι καταγράφηκαν ως θύματα του covid-19…
     
     Μέσα στους επόμενους μήνες, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, θα αντισταθμισθούν με νηφαλιότητα τα δεδομένα του μικρού αριθμού θανάτων και των επιβαρύνσεων στην Εθνική Οικονομία και ειλικρινά εύχομαι να μην αποδειχθεί ότι πρόκειται για σχέση αντιστρόφως ανάλογη!..
     
     Κλείνω υπογραμμίζοντας τις 3 κρίσιμες για την Ευρωπαϊκή Ένωση έννοιες:
ΕΝΟΤΗΤΑ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;
     
     Στο ευρώ; Στους φράχτες με κοφτερό σύρμα; Ή στην ομόφωνη μεταναστευτική πολιτική;
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;
     
     Στη συμπαράσταση του Βορρά στον ξανά - πληγωμένο λόγω covid-19 Νότο ή σε κάποιο νέο καταστροφικό ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

     ΑΡΜΟΝΙΑ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;
     
     Στη δόμηση κοινής εξωτερικής πολιτικής, κοινού Αμυντικού Δόγματος και Μηχανισμού, πολιτιστικών, μορφωτικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων και δομών;
     
     Ή, στον οικονομικό-πολιτικών συμφερόντων Γερμανό-Γαλλικό άξονα και στις πρόσφατες αγκαλιές και ασπασμούς Merkel-Macron; Θα βρεθεί κάποιος από τους υπόλοιπους Ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. να ρωτήσει:
    
     Στα Ελληνικά  «Πού Πάμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση;» ή
    
     Στα Λατινικά «Quo Vadis European Union?»
     
     Ως Ενεργός Πολίτης και ΟΧΙ πολιτικός, δεν χρειάζομαι την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα-2021», για να υπενθυμίσω σήμερα στους Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προκήρυξη της 26ης Μαρτίου 1821 του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού στους Διπλωμάτες Ευρωπαϊκών Δυνάμεων:
     
     «Ημείς, το ελληνικό έθνος των Χριστιανών βλέποντας να μας καταφρονεί το Οθωμανικό γένος και σκοπεύει τον όλεθρον εναντίον μας πότε μ’ ένα και πότε μ’ άλλο τρόπο αποφασίσαμεν σταθερώς ή να αποθάνωμεν όλοι ή να ελευθερωθώμεν και τούτου ένεκα βαστούμε τα όπλα εις χείρας ζητούντες τα δικαιώματά μας. Όντες λοιπόν βέβαιοι ότι όλα τα χριστιανικά βασίλεια γνωρίζουν τα δίκαιά μας και όχι μόνο δεν θέλουν μας εναντιωθούν αλλά και θέλουν μας συνδράμει και ότι έχουν εις μνήμη ότι οι ένδοξοι πρόγονοί μας εφάνηκαν ποτέ ωφέλιμοι εις την ανθρωπότητα διά τούτο ειδοποιούμεν την εκλαμπρότητά σας και σας παρακινούμε να προσπαθήσετε να είμεθα υπό την εύνοια και προστασία του μεγάλου Κράτους τούτου…».
    
     Ελπίζω το BRΕΧΙΤ να βοηθήσει τους Λαούς της Ευρώπης να συνειδητοποιήσουν την ανυπαρξία: ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΡΜΟΝΙΑΣ…