Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Κυρίες και Κύριοι Πολιτικοί, την Πατρίδα σαν τα μάτια σας!...

                                                                                       

                                                                                                  Στα Sites & Blogs 20, 21 & 22 Ιουνίου, 2024 

   

     «Καυτά» τα μηνύματά των ψηφοφόρων με απίστευτα τεράστια ΑΠΟΧΗ αλλά και με τις ψήφους τους και ψάχνονται και θα ψάχνονται για αρκετό καιρό μέσα στο καλοκαίρι τα Κόμματα στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης...

     Έχω, όμως, την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα Κόμματα του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος, δηλαδή εδώ στην Πατρίδα μας τη χώρα όπου γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, μάλλον ΔΕΝ έλαβαν ή ΔΕΝ κατενόησαν ή ΔΕΝ θελουν με έπαρση ή με φόβους εσωτερικών αναταράξεων να ερμηνεύσουν ορθά το μήνυμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου...

     Κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες και οι απανταχού της γης απλοί πολίτες, και μαζί η παγκόσμια κοινή γνώμη, θεώρησαν και θεωρούν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και στο πέρασμα των αιώνων υιοθετήθηκε ως επιθυμητά κυρίαρχο πολίτευμα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, ως το πολιτικό σύστημα που αγγίζει την τελειότητα.

     Είναι, όμως, το δημοκρατικό πολίτευμα ταυτόχρονα ευαίσθητο και εύθραυστο.....

     Στα δημοκρατικά πολιτεύματα υπάρχουν οι δομές που χαρακτηρίζονται ως Κόμματα τα οποία εκφράζουν συγκεκριμένες ιδεολογικό-πολιτικές δοξασίες και μαζί οικονομικές  θεωρίες με απόψεις θέσεις και προγράμματα δράσης για να προσελκύσουν και να κρατήσουν ψηφοφόρους.

     Πολλοί «αναθεματίζουν» τα Κόμματα κατηγορώντας τα ότι ευθύνονται για πολλά δεινά στις χώρας όπου λειτουργούν και στους Λαούς που διοικούν, αλλά η απλή αλήθεια είναι ότι τα Κόμματα είναι μέρος των δομών της Δημοκρατίας.

     Στην Ελλάδα, αυτή τη σύγχρονη Δημοκρατία, οι πολίτες βιώνουν το οικονομικό δράμα του αποσυντονισμού της οικονομίας, των μεγάλων επιπέδων ανεργίας, της φτωχοποίησης συνταξιούχων και του διαρκούς φόβου της «τυπικής» κατάρρευσης, της τυπικής πτώχευσης, όπως την ουσιαστική που βιώνει η χώρα-Πατρίδα μας.

     Ελάχιστοι αμφισβητούν το γεγονός ότι η οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες, στο μεγαλύτερο μέρος της, οφείλεται σε πράξεις και παραλείψεις των δύο μεγάλων Κομμάτων εξουσίας δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που την Κυβέρνησαν από το καλοκαίρι του 1974 έως το καλοκαίρι του 2010 (αφού την είχαν κυβερνήσει ως ΕΡΕ και Ένωση Κέντρου έως και την 20η Απριλίου του 1967).

     Καθώς τα οικονομικά μέτρα που μας επιβλήθηκαν από την περίφημη τρόικα (τώρα πια μετουσιωμένη περίτεχνα σε «θεσμούς») γίνονται ολοένα και πιο δυσβάστακτα, διογκώνεται η ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα και στους λογαριασμούς ρεύματος. Είναι πλέον «άπιαστο όνειρο» η πρωτη κατοικία για νεαρά ζευγάρια και δυσπρόσιτα τα διαμερίσματα για ενοικίαση με τιμές που απογειώθηκαν σαν πολεμικά αεροσκάφη φάντομ.

     Δυστυχώς ή ΔΕΝ το βλέπουνε με τα μάτια τους, δεν το ακούν με τα αυτιά τους το κοινωνικό-οικονομικό μήνυμα που με το πέρασμα κάθε ημέρας κάνει ολοένα και πιο ορατό τον κίνδυνο πλήρους αποσύνθεσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και ίσως (Θού Κύριε…) ακόμη και αποσταθεροποίησης του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος…

     Εδώ υπογραμμίζω ότι ο τίτλος μου προέκυψε από την απόφασή μου να ενσωματώσω στο σημερινό μου κείμενο ένα, ίσως γνωστό σε πολλούς αναγνώστες του ιστοτόπου που φιλοξενεί τις πιπεράτες απόψεις μου, πραγματικά συγκλονιστικό, κείμενο για την τυφλή κοπέλα και το παλικάρι που την λάτρευε.

     Παραθέτω την «ιστορία» συνοδεύοντάς την με τη θερμή παράκληση να φροντίσουν ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ την Ελλάδα μας, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη των Ελλήνων, την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, οι ηγέτες ΟΛΩΝ των Κομμάτων, που εμείς ψηφίσαμε και μαζί κ Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας (την οποία, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, ψήφισαν οι Βουλευτές και όχι οι Πολίτες) καθώς κρατούν στα χέρια τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας!..

Η ιστορία μιας τυφλής κοπέλας γραμμένη από «ανώνυμο» λαϊκό συγγραφέα…

     Υπήρχε μια κοπέλα που είχε χάσει το φως της και επειδή ήταν τυφλή μισούσε τον εαυτό της, την οικογένεια και τους συγγενείς της, μισούσε τους πάντες, εκτός από τον ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ της.
Αυτός ήταν πάντα εκεί δίπλα της έτοιμος να ικανοποιήσει την κάθε ανάγκη και επιθυμία της καθώς δεν την αγαπούσε απλά αλλά κυριολεκτικά την λάτρευε!..

     Του είχε εκμυστηρευτεί πολλές φορές ότι αν μια μέρα γινόταν ένα θαύμα και μπορούσε να δει τον κόσμο, τότε θα τον παντρευόταν για να χτίσουν με αγάπη και αφοσίωση μια οικογένεια!..

     Κάποια μέρα ένας άγνωστος ευεργέτης της δώρισε δυο μάτια και η μέχρι χτες τυφλή κοπέλα μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ επιθυμούσε.

     Είδε μετά από λίγες μέρες και το πρόσωπο του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ της ο οποίος γεμάτος αγωνία τη ρώτησε:

     «Τώρα που βλέπεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;»

     Η κοπέλα έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από το γεγονός αρνήθηκε να τον παντρευτεί!..

     Το παλικάρι απομακρύνθηκε άμεσα από τη ζωή της αγαπημένης του με δάκρυα να πλημμυρίζουν μόνιμα τις κόγχες των ματιών του...

     Καθώς δεν μπορούσε πια να βλέπει και να γράφει ζήτησε από ένα φίλο να του ετοιμάσει ένα σημείωμα ΜΙΑΣ μόνο αράδας και το έστειλε στην «ευεργετημένη» τυφλή κοπέλα:

    «Αγαπημένη μου, σε παρακαλώ, να φροντίζεις τα μάτια μου...»

     Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια, καθώς όχι προσβλητικά αλλά ευγενικά τα λέει όλα ο τίτλος μου

     Κλείνω με το τραγούδι του μακαρίτη συμπολίτη και φίλου Νίκου Παπάζογλου:

https://www.youtube.com/watch?v=tGjUy90upbc